Kasko Araç Değer Hesaplama

Model yılı 2008 ve sonrasına ait araçlarınıza ait Kasko Değerlerini öğrenmek için Kasko Değer Hesaplama Aracı’nı kullanın, Sompo Sigorta güvencesi ile anında kasko teklif alın!
Araç Kasko Değeri Hesaplama Aracı
Beklenmeyen bir hata oluştu. Tekrar Deneyin
Hesapla
Aracınızın Kasko Değeri
Kasko Teklifi Al
Tekrar Hesapla
Aracınızın Kasko Değeri
Kasko Teklifi Al

Kasko Değer Listesi

Kasko değer listesi aracın modeli, markası ve üretim yılı baz alınarak araçların değerlerini belirtilen bir listedir. Araç değer listesi periyodik olarak her ay yayınlanır. Bir araç için son derece mühim olan kasko sigortası için gerekli olan bu liste, her araç sahibi tarafından mutlaka bilinmelidir. Çünkü araçların kasko değerleri bu listeye göre belirlenir. Kasko değer listesine bakılarak fiyatlama yapılan kasko sigortası isteğe bağlıdır ancak yaptırılması tavsiye edilir. Araca kasko sigortası yaptırıldığında aracın çalınması, kaza geçirmesi ve yanması gibi durumlarda oluşabilecek zararlar güvence altına alınır. Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSB) tarafından belirlenen liste, sigorta şirketleri tarafından hasar anında aracın rayiç değerinin tespit edilmesinde de referans alınır.

Araç Kasko Değeri Nedir?

Araç kasko değeri, sigorta poliçesi hazırlığında araçların kasko fiyatını belirlemek için kullanılan parametrelerden bir tanesidir. Teklif üretim aşamasında ilk karşılaşılan terimlerden biridir. Aracınızın kasko bedelini öğrenmek için araç kasko değerlerinin yer aldığı bu listeden yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda araçlara kasko sigortası yaptırılırken de araç kasko değerine bakılır. Kasko değer listesinde 15 yaşına kadar olan araçların değerleri yer alır. Araca sonradan eklenen, fabrika çıkışında bulunmayan aksesuarlar kasko bedeline dahil değildir. Ancak ek prim ödemeleri ile sonradan eklenmiş aksesuarlar sigortaya dahil edilebilir.

Araç Kasko Değeri Hesaplama

Araçların değerleri piyasaya göre farklılık gösterir bu yüzden her ay araçlar için düzenli olarak yenilenen kasko değer listesine ihtiyaç duyulur. Bu listeye göre araçların yeni kasko bedelleri belirlenir. Araç kasko değeri sorgulama işlemi için Sompo Sigorta’nın Araç Kasko Değeri Hesaplama Aracı’nı kullanabilirsiniz. Aracınızın tipini, modelini ve markasını girerek kasko bedelini öğrenebilirsiniz. Araç kasko değeri hesaplama işleminin ardından size özel belirlenen danışmanlardan hızlıca kasko teklifi alabilirsiniz.

Araç Kasko Değeri Neye Göre Belirlenir?

Araç kasko değerini belirlemek için aracın markası, modeli ve üretildiği tarih değerlendirilir. Bu belirleme işlemi Türkiye Sigorta Birliği tarafından yapılır. Araç kasko değeri ile kaza halinde ödenecek tazminat belirlenir. 15 yaşa kadar olan araçlar baz alınarak yapılan listenin dışında kalan, yaşı 15’den yüksek olan araçların değeri sadece aracı sigortalayan firma tarafından belirlenir. Sigorta şirketinin araç rayiç bedel belirlemede kullandığı referans kaynağını bilmek gerekir. Bunun poliçede belirtilmemesi durumunda sigorta şirketi ile aracını sigortalatan kişi arasında anlaşmazlık yaşanabilir. Bu nedenle poliçede yazan maddeler aracını sigortalatan sürücüler tarafından önceden sigorta şirketiyle detaylı bir şekilde belirlenmelidir.

Kasko Değer Listesini İncelerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kasko değer listesini incelerken dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır. Bu unsurları detaylı olarak gözden geçirerek kasko değer listesi hakkında doğru bir değerlendirme yapmanız mümkündür.


●     Listede yer alan değerler sadece araç kasko sigortalarını baz alır, zorunlu trafik sigortalarını kapsamaz. 

●     Bu liste doğrultusunda araç bedeli belirlenir ve kasko poliçe düzenlemelerinde sisteme bu bedel girilir; poliçe detaylarında Kasko Sigortası Genel Şartları'na göre rayiç bedel şeklinde tanımlanır.

●     Olası araç hasarında doğru bedelin kullanıldığından emin olmak önemlidir. Böylelikle piyasa rayiç değeri ile sigorta şirketi arasında fark olmaz.

●     İkinci el araç alımlarında kasko değer listesi ve piyasa fiyatları referans alınır.

●     İkinci el araç satışlarında ise satış sözleşmesi üzerine kasko değer listesi araç bedeli detaylı bir şekilde yazılır.

●     Bu listede sadece son 15 yıl özelindeki değerler sunulur. Kasko değer listesinde yer alması için aracınızın 15 yaşın altında olması gerekir. 15 yaşın üzerinde bir araca sahipseniz aracınız kasko değer listesinde yer alamaz.

Sıkça Sorulan Sorular

Aracım Neden Kasko Değer Listesinde Yer Almıyor?

Aracın kasko değer listesinde olmaması çok istisnai bir durumdur ancak bazı durumlarda listede aracın model yılına göre belirlenmiş değeri yer almayabilir. Genel olarak aracın Türkiye’de piyasasının olmaması ya da yurt dışından özel getirilmesi gibi nedenlerle araç değeri listede olmayabilir. Kasko değer listesinde yer almayan araçlar için kasko bedelleri, araç sahiplerinin talepleri dikkat alınarak benzer sınıftaki araçlara göre belirlenir. 

Sompo Sigorta ile genişletilmiş artı kasko sigortası teklifi alarak, uygun olan sigorta ile sayısız riske karşı aracınızı güvence altına alabilirsiniz.