Sigorta için güven artmalı, belirsizlik azalmalı

Sompo Perakende Platformu ve Sompo Sigorta CEO’su Recai DALAŞ, gelecek dönemde sigorta sektörü açısından belirsizliklerin azalmasına ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

Dalaş ’İş dünyası olarak daha çok güvene, iyimserliğe ihtiyacımız var. Belirsizliklerin azalmasını bekliyoruz. Bu yıl sektörümüz prim üretimi açısından iyi durumda ancak özellikle konut ve otomotiv branşları parlak olmadı. Karlılıkta ise daha çok mali gelirdeki artış nedeniyle bir başarı olacak. Ancak, bu karlılığın enflasyonla birlikte düşünülüp gelecek dönemde özellikle fiyat rekabetine girilmemesi gerektiğini düşünüyorum’ dedi.

Öte yandan Dalaş, Yargıtay’ın, aksi yöndeki yasal düzenlemeye rağmen trafik sigortası kapsamında kusurlu tarafın yakınlarına da tazminat ödenmesine hükmettiğini belirterek Bu yıl sektöre açısından milyar liralık maliyeti yeniden gündeme getirebilir. Oysa bu tür bir uygulamanın dünyada örneği yok‘ dedi.

30 Saniyede Teklif Al
Trafik Kasko Tamamlayıcı Sağlık Dask